publicatie

Tribune 08/2009 :: Linksvoor :: Meltem Okçu

Tribune, september 2009

Linksvoor

“Lid worden van de SP was voor mij vanzelfsprekend”

Tekst: Jola van Dijk Foto: Suzanne van de Kerk

De 23-jarige Meltem Okçu uit Capelle aan de IJssel komt uit een links nest en is sinds twee jaar zelf ook politiek actief. In het dagelijks leven studeert ze rechten in Rotterdam. Daarnaast is Meltem afdelingsbestuurslid en werkt ze twee dagen per week op het landelijk partijkantoor om inkomende mail te beantwoorden.

Heb je nog tijd voor hobby’s?

“Ja, ik lees graag en hou echt heel veel van muziek, cultuur en dansen. Ik kom uit een muzikale familie, dus we treden ook weleens samen op.”

Wat voor muziek spelen jullie?

“Vooral Turkse en Koerdische volksmuziek, maar bijvoorbeeld ook klassieke en moderne muziek. Ik speel sinds mijn achtste piano, heb gitaar- en percussielessen gehad en mezelf aangeleerd om een Turks snaarinstrument te bespelen.”

Waarom werd je lid van de SP?

“Ik was al twee maanden actief voor de partij toen ik lid werd, dus het was eigenlijk vanzelfsprekend. Het belangrijkste voor mij is dat de SP probeert te voorkomen dat groepen in de samenleving uit elkaar gedreven worden.”

Heb je politieke ambities?

“Ik zit nog midden in mijn studie. Er zijn zoveel mogelijkheden dat ik het nu echt nog niet weet. Oh ja, ik stel me wel kandidaat voor de raadsverkiezingen volgend jaar.”

Wat zou je willen bereiken als gemeenteraadslid?

“De muziekschool in Capelle is door de gemeente wegbezuinigd. Meer dan de helft van de leerlingen heeft daardoor moeten stoppen met muzieklessen. Ik wil dat de gemeente weer haar verantwoordelijkheid neemt.”

Wat brengt de kapitalist in je naar boven?

“Kleding, tassen, sieraden en schoenen! Als ik ga winkelen ken ik bijna geen grenzen.”