Tribune 07/2008 :: Linksvoor - Malu Luer : Iemand moet toch weten dat ik het er niet mee eens ben!

Tribune, juli/augustus 2008

Linksvoor

“Iémand moet toch weten dat ik het er niet mee eens ben!”

Foto: Karen Veldkamp

Malu Lüer (23) uit Amsterdam leverde vorige maand haar eerste bijdrage aan de Tribune, met een verslag van de campagne Buurten in de Buurt. Ze is zo dol op Amsterdam, dat ze haar studierichting liet afhangen van het universitaire aanbod in de hoofdstad. Een andere stad kwam voor haar echt niet in aanmerking. Het werd politicologie.

Hoe lang ben je al lid van de SP?

“Sinds de Kamerverkiezingen van januari 2003. Ik mocht nog niet stemmen, maar toen het ernaar uitzag dat er opnieuw een kabinet-Balkenende zou komen, werd ik lid. Ik dacht: íémand moet toch weten dat ik het er niet mee eens ben!”

Heb je hobby’s?

“Lezen en in het zonnetje zitten. Maar verder probeer ik altijd om wat ik leuk vind te combineren met wat ik móét doen. Zo reken ik de post bezorgen, acties organiseren en schrijven voor de SP ook tot mijn hobby’s.”

Wat is je favoriete plek op deze wereld?

“Amsterdam. Ik ben er geboren en getogen. Nooit zou ik ergens anders willen wonen.”

Hoe kun je dat nou weten als je nog nooit ergens anders gewoond hebt?

“Heb ik wel! Een tijdje zat ik in Hoorn. Vond ik te klein. Ook in Frankfurt woonde ik even, maar die stad deed me een beetje aan Rotterdam denken.”

Wat brengt de kapitalist in je naar boven?

“Boeken. Ik heb er belachelijk veel; wel duizend. Als ik in een boekhandel of op een rommelmarkt ben, móét ik gewoon een boek kopen.”

Heb je nog politieke ambities?

“Da’s niet echt mijn doel, alhoewel ik het ook niet uitsluit. Maar ik wil sowieso eerst werkervaring opdoen.”

Inhoud