publicatie

Tribune 11/2006 :: Linksvoor - Marga Berendse

Tribune, november 2006

Linksvoor


Marga Berendse (47) is een vertrouwd gezicht voor bezoekers van het hoofdkantoor in Rotterdam. Ze is receptioniste, ondersteunt het studiecentrum en is ook nog afdelingvoorzitter in Zoetermeer. Het zijn drukke tijden voor dit manusje-van-alles. “De telefoon staat roodgloeiend, er moet allerlei verkiezingsmateriaal op de post naar de afdelingen en de uitnodigingen van het finalefeest zijn net de deur uit.”


Foto Suzanne van de Kerk

Heb je nog tijd voor hobby’s?

De SP is mijn hobby, ha ha. Maar ik maak zeker wat tijd vrij voor een goed boek en natuurlijk mijn pasgeboren kleinzoon.

Wanneer ben je lid geworden?

In 1991, omdat de SP ook buitenparlementair actie voert. Bij ons in Zoetermeer hadden ze bijvoorbeeld een medisch centrum opgezet. Dat sprak mij aan.

Wat is je favoriete plekje in Nederland?

Oh, mijn achtertuin in Zoetermeer op een mooie zomerdag. Het geluid van vogels en spelende kinderen, lekker kletsen met de buurtjes.

Wat voor goede doelen steun je?

Ik geef liever aan kleinschalige projecten waarbij weinig aan de strijkstok blijft hangen. Zoals dat schooltje in Guinee van ex-collega Marijke Folmer.

Welk SP-moment is je altijd bijgebleven?

Dat verkiezingsfeest toen we voor het eerst in de Tweede Kamer kwamen. Wat een gigantische avond was dat!

Als je nou een miljoen euro zou winnen?

Ik rij in een 14 jaar oude Polo. En die is echt aan vervanging toe. Verder woon ik prima in mijn huurhuisje. De rest gaat naar het project van Marijke Folmer. En naar mijn kinderen.

Inhoud