Tweede Kamer Tweede Kamerlid - Democratie, bestuur, economie en klimaat

Renske Leijten

Democratie is veel meer dan eens in de vier jaar stemmen. Iedere dag worden er (politieke) keuzes gemaakt die steun of verzet nodig hebben. Niet om jezelf, maar voor ons als samenleving.

Meer over Renske

De meest inspirerende momenten waren voor mij al die keren dat mensen opstonden voor hun recht. In het bijzonder demonstraties van thuiszorgpersoneel, ambulancemedewerkers. Al die keren dat mensen van zich lieten zien en horen, dat ze hun recht opeisen.

De strijd die we voeren samen met ouders die gedupeerd zijn in het toeslagenschandaal is helaas nog lang niet voorbij. Ondanks gemaakte excuses en erkende misstanden, is er nog altijd geen snelle uitbetaling van schade. Deze mensen en hun strijd blijven we steunen, natuurlijk als partij en ik als Kamerlid in de Tweede Kamer!

De Tweede Kamer is uitdrukkelijk een middel voor onze strijd voor menselijke waardigheid, gelijkwaardigheid en solidariteit. Via de Tweede Kamer kunnen we eerlijke belastingen afdwingen en zorgen dat de ongelijkheid wordt bestreden. Maar in de Tweede Kamer kan je als SP’er zonder buitenparlementaire druk maar weinig bereiken.

Als scholier en student heb ik allerhande baantjes gehad. Maar voordat ik als docent Nederlands aan de slag ging, begon ik in 2005 als fractiemedewerker in Den Haag. Als voorzitter van de jongerenorganisatie ROOD werd ik in 2006 gekozen in de Tweede Kamer.

Ik woon in Haarlem met mijn man en twee mooie zonen. In de schaars overgebleven tijd loop ik hard en probeer ik mijn steentje bij te dragen aan een mooi Haarlems festival.

Renske Leijten op SP.nl