Tribune 7/2011 :: Emile Roemer: De krachten bundelen

Tribune, juli 2011

Column

Emile Roemer

De krachten bundelen

Het is een prestatie op zich. Nooit eerder heeft een premier zoveel mensen tegelijk tegen zich in het harnas gejaagd. Daar wint Rutte geen prijzen mee, maar het maakt wel duidelijk waar we staan.

Ik zei het al toen Rutte aantrad. Dit kabinet gaat ons land in tweeën splijten. Helaas lijk ik hierin steeds meer gelijk te krijgen. Terwijl de 25% rijkste Nederlanders consequent buiten schot wordt gehouden, worden de laagstbetaalden steeds harder gepakt.

Het is goed dat steeds meer mensen daartegen in verzet komen. De schoonmakers en werkers in de sociale werkplaatsen hebben namelijk bewezen dat actie voeren helpt. Zij lieten zien: wie samen knokt voor werk en een fatsoenlijk loon, kan acties tot een succesvol einde brengen.

En daarom zeg ik tegen de kunstenaars en studenten, de thuiszorgwerkers en de buschauffeurs: laten we de handen ineen slaan en samen met schoonmakers, professoren en natuurliefhebbers protesteren tegen de afbraak van ons land. Blijf knokken, maar deel je woede. Werk samen voor een beter Nederland.

We hebben te maken met een harteloos en visieloos kabinet. Verdeel en heers is hun motto. In die val moeten we niet trappen en daarom moeten we nu de krachten gaan bundelen.

Emile Roemer, fractievoorzitter SP