Tribune 07/2007 :: Linksvoor - Tjitske Siderius

Tribune, juli 2007

Linksvoor


Tjitske Siderius (25) is raadslid in Zwolle en heeft een baan als onderwijscoördinator aan de Vrije Universiteit in Amsterdam. Eerder werkte ze in de reïntegratiebranche, maar: “door de marktwerking was het lopendebandwerk geworden daar. Er werd nauwelijks nog naar de persoon gekeken; de cliënt was een product.” Zo wilde Tjitske niet werken. Ze vertrok. Maar wie weet keert ze ooit nog terug naar ‘haar’ branche…


Foto Karen Veldkamp

Hoe lang ben je al lid van de SP?

“Een jaar of vijf ”

Heb je hobby’s?

“Reggaemuziek! Het is moeilijk uit te leggen waarom. Het is hoopgevende muziek; ik kán er wat mee. Bovendien kom ik ermee tot rust.”

Welk SP-moment is je altijd bijgebleven?

“Dat was toen de wethouder eindelijk toegaf dat de aanbesteding van de WMO (Wet Maatschappelijk Ondersteuning – red.) helemaal fout was gegaan in Zwolle. Ik had dat altijd al geroepen, maar toen hij het echt toegaf, had ik zoiets van: Zié je wel!”

Wat is je favoriete plek op deze wereld?

“De bank in mijn woonkamer. Waar ik ook heen ga en hoe lang ik ook weg ben; thuis op de bank ben ik het gelukkigst.”

Wat brengt de kapitalist in je naar boven?

“Tassen. Als ik door de stad loop, heb ik op de een of andere manier altijd de behoefte om een tas te kopen. Vandaar dat ik er thuis een stuk of tien heb liggen.”

Heb je nog verdere politiek ambities?

“Nee, niet echt. Op de langere termijn zou ik wel weer naar de reïntegratiebranche terugwillen. Daar heb ik Personeel en Arbeid voor gestudeerd en daar ligt uiteindelijk toch mijn hart.”

Inhoud