publicatie

Tribune 02/2007 :: Linksvoor - Bart Vermeulen

Tribune, februari 2007

Linksvoor


Bart Vermeulen (27) uit Leiden is lijsttrekker voor de Provinciale Staten in Zuid-Holland. Hij is al tien jaar SP-lid en heeft zijn eerste vier jaar in de Staten er inmiddels op zitten. In het dagelijks leven is Bart leraar aardrijkskunde op een middelbare school. “Niet voor niets heb ik voor dat vak gekozen. De wereld verandert voortdurend.”


Foto Karen Veldkamp

Waarom werd je al op je zeventiende lid van de SP?

Omdat ik toen al werkte, zag ik al vroeg dat de samenleving meer was dan alleen de beschermde wereld van ouders en school.

Welk SP-moment is je altijd bijgebleven?

De verkiezingsavond in 2003 in de Melkweg. De SP bleef toen gelijk in Kamerzetels, maar toch werd het een feest. Iedereen had zoiets van: onze tijd komt nog wel.

Heb je hobby’s?

Zwemmen. En aardrijkskunde, omdat het zo’n breed vak is. Het heeft raakvlakken met economie, natuurkunde, maatschappijleer en nog veel meer. Mijn vak helpt om de wereld beter te begrijpen.

En wat is je favoriete plekje op de wereld?

Diverse eilanden in Oceanië. Vanwege de uiteenlopende volkeren en culturen.

Wat brengt de kapitalist in je naar boven?

Goeie muziek. Ik ben wel geneigd om veel geld aan cd’s uit te geven. Van de metalband Tool bijvoorbeeld: zowel qua muziek als qua teksten erg sterk.

Wat denk je: wat wordt het op 7 maart?

Ik verwacht een mooie winst. We hebben een goede lijst met veel jonge mensen, dus het gaat zeker leuk worden in de Staten.

Inhoud