publicatie

Tribune 01/2007 :: Linksvoor - Cees Groot

Tribune, januari 2007

Linksvoor


Cees Groot (70) begon zijn SP-carrière zo’n tien jaar geleden met het bedienen van de offsetpers van de afdeling Oss. “Ik was al langer lid, maar ik wilde iets dóén.” Oss had een goeie aan hem, zo bleek. Want al snel was hij een vaste kracht in de lokale Hulpdienst en tal van andere activiteiten. Het afdelingsbestuur en de gemeenteraad volgden, evenals het landelijke SP-Ouderenplatform.


Foto Suzanne van de Kerk

Waarom werd je lid van de SP?

Ik woon nu 34 jaar in Oss en heb het ontstaan en de ontwikkeling van de partij dus van dichtbij kunnen volgen. Ik had daar grote bewondering voor en wilde mijn steentje bijdragen.

Welk SP-moment is je altijd bijgebleven?
Ooit voerden we actie voor de Osse Sterrebosflat, een gebouw met 224 appartementen voor ouderen. Slecht onderhoud, te hoge servicekosten; noem maar op. Maar de woningcorporatie ging overstag en voerde verbeteringen door. Prachtig!

Heb je hobby’s?

Ik heb een bootje waarmee mijn vrouw en ik graag gaan varen in het waterrijke gebied bij Almere. Soms gaan de kleinkinderen ook mee. Dat bootje is onze caravan op het water.

Wat is je favoriete plekje in Nederland?

Dat is waar mijn familie leeft: Oss.

Wat brengt de kapitalist in je naar boven?

Kapitalisme wijs ik af, hebberigheid verdring ik.

Lukt dat altijd?

Nou… ik heb altijd goed verdiend en kocht eens een luxe Renault 25 met alles d’r op en d’r aan. Maar dat ding praatte tegen me! Er zat zo’n computer in; gék werd ik ervan. Nu heb ik een eenvoudige Golf en daar geniet ik net zoveel van. Bovendien past de rolstoel van mijn vrouw er precies in.

Inhoud