publicatie

Tribune 03/2007 :: Linksvoor - Jose Louwers

Tribune, maart 2007

Linksvoor


José Louwers (59) uit Uden voerde twintig jaar geleden nog in haar eentje actie. Anno 2007 ‘runt’ ze als afdelingsvoorzitter de grootste partij in die Brabantse gemeente, waar ze tevens raadslid is. Van beroep is ze Cesar-oefentherapeute en heeft ze haar eigen praktijk aan huis. “Ambities? Normaal kunnen blijven eten en drinken, de 65 halen en rustig met pensioen


Foto Karen Veldkamp

Hoe lang ben je al lid van de SP?

“Sinds halverwege de jaren tachtig.”

Welk SP-moment is je altijd bijgebleven?

“Dat was toen Wim Somers en Spencer Zeegers in 1998 de eerste SP-wethouders in Uden werden. Een fantastisch moment was dat.”

Heb je hobby’s?

“De krant lezen en op teletekst kijken. Ik ben echt verslaafd aan nieuws. Verder streef ik via de SP en Lokale Agenda 21 naar een betere en gezondere wereld, waarin de generaties na ons ook kunnen leven.”

En wat is je favoriete plek op de wereld?

“Mijn eigen huis. Wel ben ik een paar keer in Nieuw-Zeeland geweest en qua natuur is het daar schitterend. Maar thuis voel ik me toch het lekkerst.”

Wat brengt de kapitalist in je naar boven?

“Niks. Ik dacht laatst dat ik 25.000 euro had gewonnen in de lotto en ik had dat geld al bijna uitgedeeld. Alleen had ik verkeerd gekeken: ik had helemaal niks gewonnen. Hahaha.”

Heb je een hekel aan geld dan?

“Nee. Maar ik heb een affiche van Loesje aan de muur hangen: ‘Wie niet kan delen moet terug naar de basisschool.’”

Inhoud