Bekende gezichten Oud-Tweede Kamerlid

Cem Lacin

Sterker door strijd! Scherpe analyses en collectief actie brengt ons vooruit!

Cem Lacin

Meer over Cem

Ik ben in 1986 geboren in Rotterdam waar ik nog steeds woon, inmiddels getrouwd ben en trotse vader ben van Cayan en Lezan. Mijn ouders zijn hier als gastarbeider naartoe gekomen en hebben keihard gewerkt in fabrieken, de schoonmaak en het onderwijs. Zij vertelden mij altijd dat Nederland het land was van mogelijkheden, zolang je maar hard je best deed op school en later op het werk.

Nu ik vader ben van twee kinderen, kijk ik vaak vooruit op het land waarin zij gaan opgroeien. Daar maak ik me zorgen over. Want kunnen mijn kinderen straks nog wel studeren, is dat voor hen betaalbaar? Komen ze aan een baan waarmee ze kunnen bouwen aan een toekomst? Krijgen ze voldoende kansen op de arbeidsmarkt en is hun naam geen sta in de weg?

Om mijn vragen en zorgen kwijt te kunnen ben ik actief geworden bij de SP, de partij bij uitstek die opkomt voor de belangen van alle Nederlanders. Studenten, arbeiders en zij die willen werken, migranten, LHBT’ers, alle Nederlanders. De afgelopen jaren hebben Rutte en zijn vriendjes goed voor zichzelf gezorgd, terwijl een groot deel van de bevolking heeft moeten inleveren.

Ongeveer 1 miljoen Nederlanders hebben moeite om de zorgkosten te betalen en ruim 400.000 kinderen leven in armoede, in ons welvarend land! Dat kan niet, dat mag niet! Ik wil deze mensen een stem geven, een stem in de Tweede Kamer. Samen met hen wil ik gaan voor een sociaal Nederland waar de buurtbewoner, de arbeider, de student, de verpleger en de ouder met schoolgaande kinderen meer te zeggen heeft.

Dit krijgen we niet cadeau. We moeten er samen de schouders onder zetten en ervoor zorgen dat onze stem gehoord wordt. Als vakbondsman heb ik veel acties mogen voeren met schoonmakers, jongeren en fabrieksarbeiders. Mijn ervaring is dat de overwinning binnen handbereik is als wij ergens voor gaan staan en erin geloven!

Cem was tussen 2017 en 2021 Tweede Kamerlid voor de SP.

Cem Lacin op SP.nl