Ministerie heeft gefaald in toelaten Stint

SP-Tweede Kamerlid Cem Laçin heeft geen goed woord over voor de manier waarop VVD-minister Van Nieuwenhuizen in de nasleep van het ongeluk met de Stint heeft geprobeerd het falen van haar eigen ministerie te verdoezelen. 'Door selectief informatie te geven heeft zij geprobeerd de Tweede Kamer op een dwaalspoor te zetten. Keer op keer heeft de Kamer gevraagd om alle relevantie informatie, en keer op keer moeten we achteraf concluderen dat de minister niet alle informatie heeft gestuurd.'

Ondanks de waarschuwingen van keurings- en veiligheidsinstanties heeft de minister de Stint met achterhaalde eisen de weg op gelaten. Daarmee is verkeersveiligheid lange tijd een ondergeschoven kindje geweest. Laçin: 'De wet biedt minimale eisen die het ministerie maximaal opgerekt heeft. En al die tijd heeft de minister niet aan de bel getrokken.'

De minister heeft erkend dat er grove fouten zijn gemaakt. De SP wil dat veiligheid voorop staat.

Betrokken SP'ers