Kamer steunt SP: geen zelfstandige groei Lelystad Airport

Cem Lacin

Een meerderheid van de Tweede Kamer steunt de oproep van SP-Kamerlid Cem Laçin dat Lelystad Airport niet zelfstandig mag groeien. Minister Van Nieuwenhuizen zorgde voor grote onrust in Flevoland, Gelderland, Overijssel, Friesland en Noord-Holland toen zij vorige week aankondigde dat het vliegveld bij Lelystad best zelfstandig mag groeien en niet alleen als vliegveld hoeft te dienen als het op Schiphol te druk is. Dat was tegen alle eerder gemaakte afspraken in. Laçin: ‘Dit is een helder signaal naar de minister: Nederland wil niet nog een groot vliegveld. Dit is weer een stap in de goede richting. Samen met inwoners en actiegroepen zetten we onze strijd voort tegen uitbreiding van Lelystad Airport en de bijkomende laagvliegroutes!’

Tijdens het debat in de Tweede Kamer wilde de minister niet klip en klaar aangeven dat ze woord zou houden, dankzij de oproep van de SP weet zij nu dat de Tweede Kamer niet akkoord zal gaan met zelfstandige groei op Lelystad Airport.

Betrokken SP'ers