publicatie

Tribune 2/2010 :: Linksvoor ::Geert Meuffels

Tribune, februari 2010

Linksvoor

“Handtekeningen ophalen bij min tien”

Tekst: Jola van Dijk Foto: Roy Kuis

Pianist Geert Meuffels (41) staat ook wel bekend als Captain Krimson van Starship Frunobulax.

Hij werkt als muzikaal begeleider van improvisatietheater en reist met een lelijke eend door Europa. Daarnaast maakt hij Frank Zappa-achtige nummers met zijn band Sundive en is hij actief

voor de SP Hengelo.

Captain Krimson van Starship Frunobulax?

“Dat komt uit de eendrijderswereld. Met mijn zwarte kleding en sik lijk ik op Krimson van Suske en Wiske. En door de vele gemaakte kilometers ziet mijn eend eruit als een chaotisch ruimteschip, met veel loshangende draden en zo.”

Waar komt die passie voor de eend vandaan?

“Mijn vader reed ook eend en ik had boeken met foto’s van eendreizen. Vanaf 1998 realiseerde ik me dat als mijn leven nog eens interessant moest worden, ik daar echt zelf voor moest zorgen. Dus toen kocht ik een eend en ben ik op reis gegaan.”

Hoe lang ben je al lid van de SP?

“Sinds 2001, toen Amerika Afghanistan binnenviel. Ik werd lid, ging mee folderen en heb toen meteen de ‘harde kern’ van de afdeling leren kennen.”

Wat was jouw SP-moment?

“Dat zijn er heel veel geweest, bijvoorbeeld toen we in januari bij min tien graden handtekeningen ophaalden voor het behoud van een volwaardig ziekenhuis in Hengelo. Veel mensen wilden tekenen – het was duidelijk dat we er niet voor niets stonden.

We kregen veel waardering.”

Wat brengt de kapitalist in je naar boven?

“Ik heb gisteren een heel erg mooie gitaar gekocht, met dat heerlijk ranzige geluid dat je in oude blues vindt. Dat maakt de kapitalist in me wel los.”

Waar is je favoriete plek op de wereld?

“In de Alpen, op een karrenspoor op zeventienhonderd meter hoogte, en dan met mijn lelijke eend en eendrijdende vrienden

om me heen.”