Tweede Kamer Woordvoerder Onderwijs, Economische zaken, Industriepolitiek / innovatie, Landbouw en Natuurontwikkeling

Frank Futselaar

Ongelijkheid, onrechtvaardigheid, onzekerheid; rechtse partijen doen vaak alsof dit natuurverschijnselen zijn waar we mee moeten leren leven. Als socialist geloof ik dat mensen met elkaar zelf kunnen beslissen hoe de samenleving georganiseerd wordt.

Frank Futselaar

Meer over Frank

Frank Futselaar (1979) is geboren en getogen in de stad Groningen. In deze stad voltooide hij ook zijn studie geschiedenis aan de RUG. Tijdens zijn studententijd sloot hij zich aan bij de SP, omdat de partijmethode van de wijken intrekken en samen met mensen praktische problemen oplossen hem zeer aansprak. In deze periode was hij ook actief in de Groninger Studentenbond en de Landelijke Studentenvakbond.

In 2004 werd hij medewerker van de Europese fractie van de SP, waar hij zich onder ander bezighield met landbouw en natuurbeleid. Daarna was hij enkele jaren ambtenaar in diverse functies rondom het landelijk gebied bij de Provincie Overijssel in Zwolle, waar hij ook heen verhuisde. Hierop volgende een onderwijs carrière: Futselaar was gedurende 6 jaar docent politiek bij een communicatieopleiding aan hogeschool Saxion in Enschede, tot aan zijn verkiezing tot kamerlid.

In zijn nieuwe thuisstad Zwolle was hij 7 jaar gemeenteraadslid, waarvan de laatste 2 jaar als fractievoorzitter. Hierbij was hij onder andere woordvoerder op het gebied van financiën, veiligheid, onderwijs en economie. Daarnaast was hij een periode fractievoorzitter in Provinciale Staten, waar hij zich onder andere hard maakte voor verminderd antibioticagebruik in de landbouw.

Frank is de woordvoerder op (hoger) onderwijs, landbouw en natuur.

Frank Futselaar op SP.nl