Bekende gezichten Oud-Fractievoorzitter

Lilian Marijnissen

Lilian Marijnissen was fractievoorzitter voor de SP in de Tweede Kamer

Meer over Lilian

Ik haal mijn inspiratie in de politiek uit de mensen met wie ik actie heb gevoerd, of het nu de zorgmedewerkers zijn of de kinderen van Den Bongerd, een speciale school in Oss voor kinderen die extra zorg en aandacht nodig hebben, die moest sluiten. Maar beslist ook mijn moeder. In Oss staat een grote stadsspeeltuin, Elckerlyk, waar zich zij samen met andere ouders hard voor heeft gemaakt. En ze hebben het voor elkaar gekregen, de speeltuin is er nu nog steeds, en duizenden kinderen per jaar komen er spelen. Het laat me zien dat je samen veel kunt bereiken, of het nu in de eigen buurt is of in de landelijke politiek.

De SP wil de wereld beter maken, op een manier die werkt voor iedereen en niet alleen voor de rijkste mensen. En we blijven tegelijkertijd kritiek leveren op het systeem waardoor ongelijkheid ontstaat. Dat doen andere partijen niet, zij schaven slechts de scherpe randjes af van een systeem dat niet werkt. Ik wil hier graag een bijdrage aan leveren, samen met vele andere actieve SP’ers en samen met de mensen om wie het gaat. Want dat is wat onze partij uniek maakt, we doen het met de mensen. En dat vind ik ook ongelofelijk belangrijk. Politiek is niet iets wat ver van mensen staat, het is iets dat van mensen moet zijn.

 

Wie is Lilian?

Ik ben dol op dieren. Al van jongs af aan heb ik een hond, nu ook. Een witte herder, Laika, mijn maatje met wie ik vaak ga wandelen. Ik spreek graag af met vrienden en familie, gezellig samen eten. Maar ik ben ook een groot sportliefhebber. Het is geen geheim dan ik een Feyenoordfan ben. Ik heb al jarenlang een seizoenkaart en probeer ook echt wel naar wedstrijden te gaan. Geweldig vind ik dat, een vol stadion met geweldige sfeer!

Lilian Marijnissen op SP.nl