nieuws

Meerderheid Nederlanders wil Zorgbuurthuizen en een kabinet zonder de VVD

Uit een vandaag gepubliceerde peiling blijkt dat er brede steun is voor het Zorgbuurthuis van de SP. SP-lijsttrekker Lilian Marijnissen: ‘Uit de peiling blijkt dat maar liefst 94 procent vindt dat het verzorgingshuis terug moet komen, in de vorm van het Zorgbuurthuis, met zorg dichtbij dus. Deze brede steun laat zien dat het tijd is om te zorgen dat er daadwerkelijk overal in Nederland Zorgbuurthuizen gaan komen. Een stem op de SP is de beste garantie dat dat ook daadwerkelijk gebeurt.’

De peiling laat ook zien dat 92 procent vindt dat de verzorgingshuizen nooit gesloten hadden mogen worden. Marijnissen: ‘Het was het besluit van het kabinet VVD-PvdA om de verzorgingshuizen, ondanks hevig verzet, te sluiten. Een historische fout.’

Maar liefst 59% stelt nu dat het goed zou zijn als er na 22 november een kabinet komt zonder de VVD. SP-lijsttrekker Marijnissen: ‘Timmermans, Omtzigt en Wilders, allemaal zijn ze straks bereid weer met de VVD in een kabinet te stappen. Een grote SP is de beste garantie om dit te voorkomen én dus op een socialer Nederland.’

 

Uitslag peiling bij peil.nl, in opdracht van de SP (n=6.853 mensen):

  • De verzorgingshuizen hadden nooit gesloten mogen worden: 92 procent is het daarmee eens.
  • De verzorgingshuizen moeten terugkomen, in de vorm van het Zorgbuurthuis, kleinschalig en in de buurt: 94 procent is het daarmee eens.
  • Er mag na de verkiezingen niet bezuinigd worden op de zorg: 86 procent is het daarmee eens.
  • Het zou goed zijn als in een volgend kabinet de VVD niet meedoet: 59 procent is het daarmee eens.

Betrokken SP'ers