publicatie

Tribune 10/2012 :: Emile Roemer: De campagne begint nu

Tribune, oktober 2012

Column

Emile Roemer

De campagne begint nu!

Het bruist in onze partij. Ik voel het als ik praat met actieve SP’ers en ik zie het aan acties die overal in het land worden opgezet. Honderden SP’ers zijn de afgelopen maanden voor het eerst actief geworden in onze partij. Allemaal enthousiaste mensen die na de verkiezingen actief blijven en zich nu inzetten voor de afdelingen. Dat vind ik echt fantastisch. Zeker in aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen van 2014 is het van groot belang dat we onze basis verder versterken.

De verkiezingen hebben nieuw elan gebracht in onze afdelingen. Ik zie hele mooie dingen gebeuren. In Nijmegen en Roermond wordt gezamenlijk actie gevoerd voor beter openbaar vervoer. In Groningen voeren onze jongeren van ROOD ludieke acties vóór goede studiefinanciering en tegen het schuldenstelsel dat VVD en PvdA willen invoeren. En op tientallen andere plaatsen komen SP-leden bij elkaar om te kijken of een eigen afdeling opgericht kan worden. Van dat soort berichten word ik heel vrolijk, gestaag krijgt de SP overal in Nederland voet aan de grond. Onze basis wordt steeds breder, ons potentieel steeds groter.

Ik ben trots op al die actieve SP’ers die samen zorgen dat wij dagelijks te zien zijn in de straten van onze dorpen en steden. Ik hoop ook dat leden die nog niet betrokken zijn zich hier bij aansluiten. Samen kunnen we meer onderzoek doen in de buurten en vaker acties opzetten voor goede zorg, onderwijs en al die andere zaken die ons zo aan het hart gaan. De campagne voor de gemeenteraadsverkiezingen van 2014 is begonnen!

Emile Roemer, fractievoorzitter SP