Bekende gezichten Oud-Tweede Kamerlid

Nicole Temmink

"SP’ers kijken met een zekere nuchterheid naar de wereld, daar houd ik van."

Meer over Nicole

SP’ers kijken met een zekere nuchterheid naar de wereld, daar houd ik van. Niet verheven over de mensen praten, maar gewoon, tussen de mensen en mét ze praten. Als mensen die zich niet gehoord voelen hun stem vinden door naast ze te gaan staan, door samen actie te voeren, dan weet ik altijd weer waarom ik zo graag lid ben van deze club.

Als mensen hun stem hebben gevonden is het ook goed dat deze doordringt tot de Tweede Kamer. Tot de minister die de regels moet uitvoeren, tot de mensen die de regels maken. Veel te vaak gaat het namelijk niet meer over de mensen die uiteindelijk de gevolgen voelen van de keuzes die in de Tweede Kamer worden gemaakt. Of wordt er gedaan dat de slechte omstandigheden waarin mensen leven niet het gevolg zijn van politieke keuzes maar van toevallige omstandigheden of eigen schuld. Woestmakend. Te veel mensen hebben weinig of geen hoop meer dat politici nog iets ten goede voor ze kunnen veranderen. Gelukkig laat bijvoorbeeld het werk van Renske Leijten in de toeslagenaffaire zien dat het echt anders kan.

 

Wie is Nicole?

Naast mijn studie filosofie in Groningen werkte ik bij de Subway. Na mijn afstuderen heb ik bij de Belastingtelefoon gewerkt. Ik was fractiemedewerker in de Tweede Kamer en daarnaast was ik gemeenteraadslid in Groningen en Amsterdam.

Ik woon met mijn zoon in Zwolle. Ik ben geboren en getogen in Slagharen. Toen ik ging studeren in Groningen vonden mijn ouders dat nogal spannend. Toen ik naar Amsterdam verhuisde vonden ze dat nog enger. Ik kwam terug naar Overijssel met een verrassend leuke baby en wat ervaringen rijker. Ik houd van relativeringsvermogen en grapjes. Ook in mijn vrije tijd.

Nicole Temmink op SP.nl