Pensioenkrant

PENSIOENEN OMLAAG? IK DACHT HET NIET!

Veel mensen maken zich zorgen over hun pensioenen in deze tijden. Gepensioneerden gaan er al meer dan tien jaar op achteruit doordat de pensioenen niet meestijgen met de prijzen. In de zomer van 2019 is er een pensioenakkoord gesloten tussen de werkgevers, de vakbonden en de regering. Ook de PvdA en GroenLinks steunen het akkoord. De belofte: de pensioenen zullen door het pensioenakkoord niet verder omlaag gaan.

Toch verlaagd 

Afgelopen jaar zagen we dat de meeste pensioenen wéér niet meestegen met de prijzen. Maar de ramp is nog groter: als er niets verandert dreigen de pensioenen van miljoenen mensen verlaagd te gaan worden. 

Verplicht arm rekenen?

De SP zal de regering, de vakbonden en de PvdA en GroenLinks herinneren aan hun beloftes. Maar dat is niet genoeg. Er moet echt wat veranderen. De pensioenfondsen hebben meer dan 1500 miljard euro in de pensioenpotten. Maar door het systeem moeten ze zich verplicht arm rekenen. Het pensioenakkoord moet daarom worden opengebroken. Er moeten nieuwe afspraken worden gemaakt zodat de regels waarmee pensioenfondsen nu moeten rekenen van tafel gaan. Zodat er weer zicht komt op indexatie en de pensioenkortingen definitief van tafel gaan!

Wij willen een eerlijke oude dag! Jij ook?

Sluit je bij ons aan!

Lees hier de pensioenkrant als .pdf

Aan deze publicatie is gewerkt door