Tweede Kamer Tweede Kamerlid - Werk, inkomen, pensioenen, verkeer, defensie

Bart van Kent

"Er is nog zoveel wat niet eerlijk is en snel moet veranderen. Daar wil ik onderdeel van zijn."

Meer over Bart

Een man meldde zich bij de SP-hulpdienst. Het was een straatveger die was ontslagen en een uitkering had. Hij moest verplicht 32 uur per week de straat vegen voor zijn uitkering. Om ‘werkervaring’ op te doen. Na een lange strijd is het gelukt om alle 260 straatvegers die in Den Haag moesten werken voor hun uitkering in loondienst te laten komen. Ik sprak een vader die vooral blij was dat zijn zoon nu op school kan vertellen dat zijn vader ambtenaar is. Kippenvel.

Er is nog zoveel wat niet eerlijk is en snel moet veranderen. Daar wil ik onderdeel van zijn. Bijvoorbeeld het grote onrecht dat mensen die jong zijn begonnen met werken, vaak zwaar werk doen en gemiddeld korter leven nu, eindeloos moeten doorwerken. Soms zelfs moeten doorwerken tot ze er letterlijk bij neervallen. Het is een kwestie van beschaving om iedereen de kans te geven om op tijd te kunnen stoppen met een pensioen dat meestijgt met de prijzen. Er zal veel moeten gebeuren om dit samen met u en vele anderen voor elkaar te krijgen. Daar ga ik voor!

Het moet afgelopen zijn met de vaste onzekerheid in de vorm van flexwerk en schijnzelfstandigheid. Het is niet eerlijk dat het risico volledig bij werkenden is komen te liggen en het staat het opbouwen van een toekomst in de weg. .

 

Wie is Bart?

Ik ben opgeleid als opbouwwerker. En heb stage gelopen bij een welzijnsorganisatie en ben actief geweest als stagiair en vrijwilliger bij vluchtelingenwerk. In die tijd was ik actief bij ROOD en in de afdeling Eindhoven. De jaren die ik daarna als fractiemedewerker werkte was ik ook actief in de afdeling Den Haag onder andere als fractievoorzitter.

Een lange adem hebben en oog op het doel houden. Op die manier werk ik aan verandering samen met alle bondgenoten. Met mijn vriendin en dochtertje van nog geen 1 woon ik in een groen woonproject in Den Haag met een grote gezamenlijke tuin en zorgen we zelf voor onze energie. Een geweldige basis waar ik op bouw.

Bart van Kent op SP.nl