nieuws

SP-succes: Oplossing voor AOW-gat voor duizenden zieke zzp’ers

Door de verhoging van de AOW-leeftijd hebben duizenden zieke zzp’ers te maken gekregen met het zogenaamde AOW-gat. Zij hadden een arbeidsongeschiktheidsverzekering die liep tot hun vijfenzestigste jaar, maar omdat de overheid tussentijds de regels heeft veranderd en de pensioenleeftijd omhoog heeft gegooid moesten zij de kosten voor het overbruggen tot de nieuwe pensioenleeftijd uit eigen zak betalen. De Tweede Kamer heeft vandaag in ruime meerderheid een motie van SP-Kamerlid Bart van Kent aangenomen die dit AOW-gat op moet gaan lossen en voor een compensatie moet gaan zorgen.

Van Kent: ‘De staat heeft een ereschuld naar deze mensen. Door de verhoging van de pensioenleeftijd kwamen duizenden zieke zzp’ers flink in de problemen. Daarom moet het AOW-gat nu opgelost worden. De SP is daar al jaren mee bezig, maar het is het goed dat de Tweede Kamer ons en deze mensen nu eindelijk steunt. Dit is een eerste stap, want nu moeten we afspraken gaan maken over de hoogte van de compensatie. Daar gaan we wat de SP betreft snel mee aan de slag.’

Betrokken SP'ers