nieuws

Slechts 6% denkt dat deze nieuwe pensioenwet een goed idee is

Met de nieuwe pensioenwet, de Wet Toekomst Pensioenen, staat veel op het spel. Ons pensioen dreigt een casinopensioen te worden, dat meebeweegt met de grillen van de markt. SP-Kamerlid Bart van Kent: 'Er is veel kritiek op de nieuwe wet. Maar deze coalitie, samen met PvdA en GroenLinks dendert door en wil het voor de verkiezingen doorduwen. Uit onderzoek van peil.nl blijkt nu dat het merendeel van de Nederlanders dat niet wil, en dat 72% vindt dat er pas na de verkiezingen een besluit over een nieuwe pensioenwet genomen moet worden, zodat een nieuwe Eerste Kamer erover kan beslissen. Wij zeggen daarom: pas op de plaats met deze onzalige plannen en luister eens naar wat mensen willen.'

Uit het onderzoek blijkt ook dat slechts 6% denkt dat de nieuwe pensioenwet tot een beter pensioen zal leiden en dat 88% zelf wil kunnen bepalen of hun gespaarde pensioengeld overgezet wordt naar een nieuw pensioenstelsel. Maar liefst 88% vindt dat voor zware beroepen zoals de bouw en de zorg geregeld moet zijn dat mensen eerder kunnen stoppen met werken. Daarvoor is in de nieuw voorgestelde wet niets geregeld. 'Het past dan niet om deze wet door te duwen, en gepensioneerden, maar ook de jongeren, mogen niet de dupe worden van slechte plannen van dit kabinet', zegt van Kent.

Deze week wordt weer over de wet gesproken in de Tweede Kamer. Bekijk hier een aantal vragen en antwoorden om te weten wat er op het spel staat.
 

Blijf op de hoogte!

Betrokken SP'ers