nieuws

Kamer steunt SP: Eerste stap gezet naar bindend correctief referendum

De Tweede Kamer heeft dinsdag het voorstel van de SP om het bindend correctief referendum op te nemen in de Grondwet gesteund. SP-Kamerlid Renske Leijten nam het initiatief tot het maken van de wet: ‘Dit is een eerste stap in onze strijd om het referendum mogelijk te maken en mensen een stem te geven in de politiek. Als mensen politici terug kunnen fluiten, zullen politici beter moeten gaan luisteren.’

Dit is de tweede keer dat de SP een wet voor het bindend correctief referendum gaat verdedigen. Nu de wet is aangenomen in de Tweede Kamer zal Leijten de wet gaan verdedigen in de Eerste Kamer. Daarna moet er na de verkiezingen weer gestemd worden met een twee derde meerderheid, omdat het om een wijziging van de Grondwet gaat.

Lees meer over het bindend correctief referendum

 

Betrokken SP'ers