nieuws

Een overwinning voor recreanten van recreatiepark Meerzicht

Recreanten van recreatiepark Meerzicht strijden voor hun park en winnen. SP-Kamerlid Sandra Beckerman: ‘Precies een jaar geleden was ik hier ook, bij het lichtjesprotest op recreatiepark Meerzicht voor behoud van hun plek en het park. Recreanten die hier al jaren komen zagen hun vertrouwde recreatiepark verdwijnen. Maar ze voerden actie en het is hen gelukt om Meerzicht terug te pakken.’ Vandaag werd het koopcontract getekend en is het park officieel in handen van de recreanten. 

Het is een mooie overwinning in een strijd die de SP al langer voert samen met recreanten voor behoud van hun vakantiepark. Vakantieparken worden op grote schaal opgekocht door investeerders. De 'verroompottisering' van vakantieparken is een landelijke trend. Grote ketens kopen in rap tempo particuliere campings en vakantieparken op om er vaak ten koste van de natuur luxe resorts van te maken. Op deze wijze ontstaan overal dezelfde soort eenvormige parken zonder lokaal eigenaarschap en zijn zowel recreanten als de natuur de dupe. Beckerman: ‘Op heel veel plekken komen mensen nu in actie voor hún recreatiepark. De overwinning van de recreanten van Meerzicht is een mooi voorbeeld. Winnen van het grote geld en de grote ketens is mogelijk, als je samen optrekt.’

 

Betrokken SP'ers