Actie voor verlagen rekening en nationaliseren van de energie

Dit kabinet wil energiebedrijven miljarden euro’s aan belastinggeld geven, zonder dat we daar zeggenschap voor terugkrijgen. Daarom voerden Lilian Marijnissen en Renske Leijten een symbolische actie bij de Tweede Kamer voorafgaande aan het debat over het prijsplafond. Voor de Tweede Kamer werden de nieuwe logo’s getoond van Vattenfall, Essent en Eneco - zoals die eruit zouden zien nadat ze genationaliseerd zijn.

Marijnissen: ‘Al bijna 60.000 mensen tekenden onze volkspetitie voor het verlagen van de rekening en het nationaliseren van de energie. Commerciële bedrijven verhogen onze energierekeningen en worden lachend rijk, terwijl mensen in de kou zitten. Dit moet anders. Daarom zeggen wij: nationaliseer onze energie.’ Uit onderzoek blijkt dat 80% van de Nederlanders vindt dat de energie weer genationaliseerd moet worden en dat het privatiseren van de energie een fout was.

 

Volkspetitie

Wij zeggen: nationaliseer onze energie en verlaag de rekening.

Teken de volkspetitie

 

Betrokken SP'ers