publicatie

Tribune 04/2007 :: Linksvoor - Jan Broekema

Tribune, april 2007

Linksvoor


Jan Broekema (25) uit Assen rondt momenteel zijn studie aan de pabo af. Leraar op een basisschool wil hij worden. Vorig jaar werd hij als het jongste raadslid in de Drentse hoofdstad geïnstalleerd. “Ik ben niet materialistisch,” zegt hij zelf, maar er is een Amerikaanse funk rock groep die hem tot het uiterste drijft…


Foto Karen Veldkamp

Hoe lang ben je al lid van de SP?

“Vanaf m’n twintigste.”

Heb je hobby’s?

“Met mijn zoontje bezig zijn. Hij heet Jesse en is 16 maanden.”

En wat is je favoriete plek op de wereld?

“Daar ben ik nog niet achter; ik wil nog zóveel landen zien! Maar Oeganda vind ik in elk geval erg mooi. Ik deed daar een half jaar vrijwilligerswerk in een weeshuis.”

Wat brengt de kapitalist in je naar boven?

“De Red Hot Chili Peppers. Ze spelen binnenkort in Nijmegen en een kaartje kost vijftig euro. Vijftig euro! Tja, ik wil die band per se zien. Maar veel meer moet het ook niet worden.”

Waarom wil je eigenlijk leraar worden?

“Omdat ik het leuk vind om met kinderen te werken. Als leerkracht op een basisschool kun je een steentje bijdragen aan een belangrijke periode voor een kind. Bovendien zijn kinderen enthousiast en ze zeggen wat ze denken. Daar hou ik van.”

Zeg jij dan ook altijd wat je denkt?

“In principe wel. Maar ik probeer wel altijd rekening te houden met een ander. Je kúnt nou eenmaal niet alles eruit gooien wat in je opkomt, hè?”

Inhoud