publicatie

Tribune 12/2002 Column Jan Marijnissen, Samen over de drempel

Tribune 13 december 2002

Jan Marijnissen

Samen over de drempel

2002, een jaar dat we niet snel zullen vergeten.

De opkomst van Pim Fortuyn. De laffe moord op Pim Fortuyn.

De opkomst en neergang van Leefbaar Nederland. De opkomst en neergang van de LPF.

Het kabinet Balkenende op het bordes bij de koningin. De knullige val van het eerste kabinet van JP.

2002: zelden gebeurde er in één jaar zoveel en tegelijkertijd zo weinig. Onversneden 'rechts' komt aan de macht en verdwijnt weer door de achterdeur.

De SP gaat optimistisch de drempel over naar het nieuwe jaar.

2003, een jaar dat we nooit meer zullen vergeten? Wordt 2003 het jaar van bezinning en échte verandering?

Niemand die nog de problemen ontkent. Het gaat nu om de vraag wie de beste oplossingen heeft. Dagelijks hoor, zie, voel ik dat er iets broeit. Er is iets op til.

Mensen willen échte verandering. Mensen willen weer geloven én zien dat we wél kunnen samenleven. Dat er wél vooruitgang mogelijk is.

Ik nodig u uit samen met mij de stap te zetten naar 2003. En samen te vechten voor onze oplossingen. Zodat het beter wordt.

Ik hoop dat 2003 u zal brengen - ook persoonlijk - wat u er nu van verwacht. Voor uzelf en uw dierbaren.

Ik wens u prettige dagen.

Voor hoe wij die verandering en vooruitgang zien verwijs ik u naar het het tienpuntenplan van de SP voor de komende verkiezingen.

Inhoud

  • Column van Jan Marijnissen: Samen de drempel over naar 2003
  • Marian de Vroomen, één van de 35.211
  • Op 23 november 2002 hield de SP haar verkiezingscongres, stelde het programma en de kandidatenlijst vast, kortom, op die dag kwam de SP op volle oorlogssterkte
  • Koffieboeren over de hele wereld gaan gebukt onder steeds dalende koffieprijzen. Daarom startte de NOVIB de Make Trade Fair campagne. Een verhaal over koffie met een bittere nasmaak.
  • Agnes Kant was kortgeleden op werkbezoek in Denemarken om met eigen ogen het Deens Zorgsysteem te zien. Deens ouderen verkassen niet meer op hun oude dag!
  • Sinds enige tijd toert de musical The Blues Brothers door ons land. De rollen van Jake en Elwood wordten vertolkt door Frans van Deursen en Bob Fosko. Een interview met deze twee artistieke veelvraten.