Kandidaten Tweede Kamer 2021 Kandidaat Kamerlid

Nina de Ridder

"Het is tijd voor fundamenteel andere keuzes."

Meer over Nina

Het besef dat je niet thuis kunt blijven zitten, als je ziet er dat er zo veel niet goed gaat in de wereld, kwam bij mij tijdens mijn middelbare schooltijd. Met mijn broer ging ik voor het eerst naar een demonstratie, tegen de oorlog in Afghanistan. Een indrukwekkende ervaring. Nadat mijn vader en broer al lid waren geworden, werd ik ook lid van de SP. Voor mij een logische keuze, omdat dit de enige partij was van ‘handen uit de mouwen’ en ‘samen met mensen’, in plaats van 'ieder voor zich'.

Grote bedrijven betalen steeds minder belasting, terwijl een groeiende groep mensen niet meer rond kan komen, terwijl ze wel werk hebben. Het is tijd voor fundamenteel andere keuzes. Uiteindelijk worden de belangrijke beslissingen in de Tweede Kamer genomen. Dus daar moet je zijn om andere keuzes af te dwingen. De afgelopen jaren heb ik gezien hoeveel je kunt bereiken wanneer mensen in actie komen. Hoe mooi is het om samen met die mensen te kunnen zorgen voor verandering.

Politiek is veel te ver van mensen af komen te staan. Daarom is het belangrijk dat de verhalen van mensen in de Tweede Kamer verteld worden op een begrijpelijke manier. Dat wij samen met mensen uit heel Nederland laten zien dat Nederland eerlijker kan.

Onze kandidaten voor de verkiezingen Ons verkiezingsprogramma

In Amsterdam studeerde ik Europese Studies en politicologie. Een half jaar heb ik in Sevilla gestudeerd. Tijdens mijn studie heb ik gewerkt als onderzoeksassistent. Daarna heb ik enkele jaren bij een media-onderzoeksbureau gewerkt, in combinatie met een stage bij UNHCR. Vervolgens heb ik gewerkt voor de Eerste Kamerfractie, de Eurofractie en de Tweede Kamerfractie.

Ik ben getrouwd en woon in Beverwijk. Op dit moment ben ik werkzaam in de Tweede Kamerfractie van de SP. In mijn vrije tijd houd ik ervan om te sporten. Ook bezoek ik graag concerten.