Kandidaten Tweede Kamer 2021 Kandidaat Kamerlid

Sunita Biharie

"Voor de hele rijken wordt er supergoed gezorgd terwijl aan de andere kant mensen arm gemaakt worden."

Meer over Sunita

Toen ik jong was merkte ik de gevolgen van de politiek en hoe belangrijk politieke keuzes eigenlijk zijn. Dat merkte ik op mijn werk als jeugdzorgmedewerker, ik zag het om me heen maar ervaarde het ook zelf. Daarom heb ik ervoor gekozen actief te worden in de politiek. De enige partij die echt bij mij past is de SP omdat we naast begrijpelijke taal ook echt de praktijk begrijpen. We gaan naar de mensen toe, voeren samen met hun actie en brengen hun geluid de Gemeenteraad of Tweede Kamer in. De SP durft echt op te komen voor mensen die geen macht hebben, niet geboren zijn met een gouden speen en te vaak de dupe worden van oneerlijke politieke keuzes. Dat is de reden dat ik vol overtuiging SP-lid ben geworden.

Er is een kloof tussen politici en teveel inwoners. Dit heeft alles te maken met politieke keuzes maar ook de houding van teveel politici. Voor de hele rijken wordt er supergoed gezorgd terwijl aan de andere kant mensen arm gemaakt worden. De zorg wordt gesloopt met een sloophamer om de boekhouding rond te krijgen, wonen hoort een recht te zijn maar lijkt steeds meer een product voor mensen met geld te zijn en zo kan ik nog wel even doorgaan. Ik wil de tweede kamer in om voor mensen op te komen, samen met hen acties te voeren en te zorgen voor beleid wat voor iedereen werkt, niet alleen voor enkelen met een goedgevulde bankrekening.

In de Tweede Kamer wil ik de stem van mensen die de dupe zijn van oneerlijke politieke keuzes laten horen. Ik wil mij volledig inzetten om samen met mensen die de dupe zijn van oneerlijke politieke keuzes acties te voeren en hun praktijk een onderdeel van het politieke debat en keuzes te laten worden.

Onze kandidaten voor de verkiezingen Ons verkiezingsprogramma

Ik heb MBO 4 SPW woonbegeleiding gedaan. Daarna ben ik 19 jaar (jeugd)hulpverlener geweest. Ik heb verschillende acties opgezet onder andere tegen kindermishandeling, eergeweld en eerwraak, voor vrouwenrechten en voor de zorg. Ook ben ik ambassadeur zwerfjongeren geweest.

Ooit was ik zelf een jeugdzorgjongere, ik weet hoe het is om niet altijd gehoord en begrepen te worden. Om afhankelijk te zijn van politieke keuzes. Vandaag de dag ben ik moeder en een politica maar bovenal ben ik altijd mens. Ik ben altijd iemand geweest die heel slecht tegen onrecht kan. Ik ben ervan overtuigd dat we elkaar nodig hebben om met elkaar te zorgen voor elkaar. Samen opstaan tegen alle vormen van onrecht en onderdrukking.