Bekende gezichten Oud-Partijsecretaris

Hans van Heijningen

'Strijd voor een maatschappij waarin menselijke waardigheid, gelijkwaardigheid en solidariteit centraal staan'

Hans van Heijningen

Meer over Hans

Stemmen op de SP deed ik al heel lang maar pas in 2002 in de periode dat Fortuyn doorbrak, ben ik lid geworden. Ik nam die stap omdat ik vond dat het rechtspopulisme gewone mensen niet te bieden had. Vanuit mijn betrokkenheid bij de anderslobalisering- en de anti-oorlogsbeweging (Afghanistan, Irak) was ik onder de indruk geraakt van de professionaliteit en toewijding van kaderleden van de SP.

Begin 2003 werkte ik als beleidsmedewerker bij Harry van Bommel in de Tweede Kamer. Daarnaast werd ik in het partijbestuur gekozen. Vanuit het Platform tegen de Nieuwe Oorlog, Keer het Tij en het Comitee Grondwet Nee, bleef ik buitenparlementair actief.

In 2005 ben ik op het congres 'Heel de Wereld' in Nijmegen tot partijsecretaris gekozen. Als verantwoordelijke voor de partijorganisatie zie ik het als mijn belangrijkste verantwoordelijkheid om de duizenden vrijwilligers die het fundament van onze partij vormen, zo goed mogelijk te ondersteunen.

Vanuit mijn Nicaragua- en XminY-achtergrond ben ik sterk betrokken bij de internationale (linkse) politiek en de uitwisseling en samenwerking tussen modern linkse partijen in Europa. Algemeen secretaris van de SP zijn, beschouw ik als een voorrecht; het is een hele eer om vanuit die functie een bijdrage te mogen leveren aan de versterking van de meest activistische linkse partij van Nederland en de strijd voor een maatschappij waarin menselijke waardigheid, gelijkwaardigheid en solidariteit centraal staan.  

Hans van Heijningen was tot januari 2018 partijsecretaris.

Hans van Heijningen op SP.nl