nieuws

De zorg gaat op zwart

Medewerkers in de zorg startten vandaag met actievoeren, in opmaat op de staking in de ziekenhuizen volgende week. SP-fractievoorzitter Marijnissen ging langs bij de actie in Utrecht om de zorgmedewerkers een hart onder de riem te steken.

Al langer zet de SP zich in om te zorgen dat zorgverleners ‘meer dan applaus’ krijgen. SP-fractievoorzitter Lilian Marijnissen: ‘Van onze zorg is een markt gemaakt, waar winst wordt gemaakt met zorggeld en ziekenhuizen tegenwoordig zelfs failliet kunnen gaan, alsof het geen basisvoorziening is voor mensen. De zorg lijdt al lange tijd onder de bureaucratie, concurrentie en gestegen werkdruk die dit met zich meebrengt, terwijl de salarissen achterblijven. Zorgverleners komen niet zomaar in actie, het moet echt anders.’

SP’ers door het hele land zullen dit weekend naar zorginstellingen gaan om de zorg een hart onder de riem te steken en de actie te steunen. Vanaf vandaag start de actie Zorg op Zwart waarbij zorgverleners elke dinsdag in het zwart zullen gaan werken. Op 16 maart leggen medewerkers in de ziekenhuizen het werk neer.

Betrokken SP'ers