nieuws

Warm welkom voor honderden nieuwe SP-leden

De Tweede Kamer kleurde vandaag rood. Honderden nieuwe SP-leden werden verwelkomd in het parlement waar SP’ers in gesprek gingen met onze Kamerleden, een rondleiding kregen en met elkaar spraken over de volkspetitie voor het nationaliseren van de energie die de SP is gestart.

In de plenaire zaal van de Tweede Kamer vond een heus Kamerdebat plaats, waarbij de Kamerleden door SP’ers bevraagd werden over allerlei onderwerpen. Ella Wonder en Groep Fosko gaven een spetterend optreden en cabaretier Bert Kleijweg kreeg de lachers op zijn hand met zijn grappen.

Lilian eindigde de dag met een toespraak. Daarin heette ze de nieuwe leden van harte welkom bij de SP en vertelde ze over de volkspetitie om onze energie te nationaliseren en de prijzen te verlagen. De petitie is in korte tijd bijna 60 duizend keer getekend. Marijnissen: ‘Het privatiseren van de energie was een fout. Wij willen dat onze energie weer een basisvoorziening wordt die in publieke handen is. Zo kunnen we de kosten verlagen en komen energiebedrijven onder democratische controle.’

 

 

Doe mee!

Sluit je ook aan bij de leukste politieke partij van Nederland! Dat kan al voor maar 5 euro per kwartaal. Het eerste kwartaal krijg je van ons gratis.

Ik wil lid worden van de SP!

Betrokken SP'ers