nieuws

Van Nispen komt met initiatiefnota voor sociaal notariaat

Het voorstel van de SP voor een sociaal notariaat krijgt vandaag een vervolg. SP-Kamerlid Michiel van Nispen heeft een initiatiefnota ingediend in de Tweede Kamer om het plan dichterbij te brengen. Nu is het nog zo dat mensen niet naar de notaris gaan, omdat ze niet zomaar honderden euro’s hebben liggen. Maar naar een notaris gaan is vaak wel verstandig, want afspraken niet goed vastleggen kan ervoor zorgen dat mensen later veel meer geld kwijt zijn.

Van Nispen: ‘We hebben de sociaal advocatuur, dan is het ook logisch dat er een sociaal notariaat komt. Juist door belangrijke zaken op te schrijven en vast te leggen voorkom je dat mensen later in de problemen komen. Dat voorkomt ook dat mensen later bijvoorbeeld naar een sociaal advocaat moeten stappen omdat ze met juridisch getouwtrek te maken hebben. Je recht halen moet voor iedereen mogelijk zijn. Daarom hebben we vandaag onze initiatiefnota aangeboden aan de minister voor Rechtsbescherming, om het sociaal notariaat een stap dichterbij te brengen.’

Lees de initiatiefnota ‘Op naar een sociaal notariaat’ hier.

 

Betrokken SP'ers