SP opent Meldpunt STAP-budget

Sinds het begin van dit jaar kan er voor het eerst het zogenaamde STAP-budget worden aangevraagd. Het STAP-budget is een pot geld waaruit mensen geld krijgen om een cursus of opleiding te kunnen volgen. De vraag naar dit budget is groot, elke keer als er meer budget beschikbaar wordt gesteld is het binnen mum van tijd op. Daardoor vallen veel mensen buiten de boot.

Het valt op dat er ook veel opleidingen worden aangeboden die dubieus zijn. Er worden vreemde opleidingen aangeboden en sommige aanbieders lijken vooral te willen profiteren van het budget. Daarnaast ontvangt de SP signalen dat aanbieders van opleidingen de prijzen erg hebben verhoogd.

De SP hoort graag hoe u tegen het STAP-budget aankijkt. Daarom opent de SP een meldpunt. De SP zal de bevindingen later bundelen en aanbieden aan de minister. Uw hulp is dus nodig. Heeft u ervaringen met het STAP-budget? Heeft u een vreemde opleiding of aanbieder gezien? Lukt het steeds maar niet om in aanmerking te komen? Meld het ons!

Doe een melding!

 

Betrokken SP'ers