nieuws

Kijk terug! Jasper van Dijk en Tiny Kox over de oorlog in Oekraïne

Hoe gaan we om met de agressie van Poetin? Wat kan Nederland betekenen en wat kan de Raad van Europa doen? Hoe moet Europa zich tot Rusland verhouden? Dat zijn vragen die Kamerlid Jasper van Dijk besprak met Tiny Kox, Eerste Kamerlid en president van de Parlementaire Assemblee van de Raad van Europa in Straatsburg (PACE).

Kijk het gesprek hieronder terug!

Tiny was van 1994 tot 2003 algemeen secretaris van de SP. In Tilburg was hij van 1982 tot 1999 voorzitter van de SP-fractie in de gemeenteraad. Sinds 2003 is hij lid van de Parlementaire Assemblee van de Raad van Europa in Straatsburg (PACE). Van 2007 tot 2022 was hij voorzitter van de fractie Verenigd Links in de Assemblee. Op 24 januari 2022 is hij verkozen tot President van PACE.

Betrokken SP'ers