Bekende gezichten Oud-Tweede Kamerlid

Jasper van Dijk

"De SP is dé partij met een consistent links verhaal, voor een sterke publieke sector, meer gelijkheid en solidariteit."

Meer over Jasper

De kredietcrisis in 2008 was het begin van het einde van het neoliberalisme. Het 'einde van de geschiedenis' van Francis Fukuyama bleek een sprookje, Marx stond groot op de voorpagina’s. In plaats van eeuwige marktwerking, heb je een sterke en slimme overheid nodig om mensen te beschermen. Ook nu zie je dat allerlei partijen het neoliberalisme bij het grofvuil zetten. Om te zorgen dat het niet alleen bij woorden blijft, heb je een grote SP nodig.

De SP is dé partij met een consistent links verhaal, voor een sterke publieke sector, meer gelijkheid en solidariteit. Na jaren van neoliberaal beleid zie je dat de samenleving een andere kant op wil. Wij zijn er klaar voor!

 

Wie is Jasper?

Ik ben afgestudeerd politicoloog en leraar maatschappijleer. Op een blauwe maandag heb ik nog eens voor de klas gestaan. Muziek maken in een band is ook heel leuk, maar probeer daar maar eens van rond te komen.

Ik woon in Utrecht en heb een zoon van 2 en een dochter van 12 jaar. Ik hou van voetbal en gitaar spelen (waarbij dat eerste aanzienlijk beter gaat dan dat laatste). Politiek is mijn grote liefde, omdat het ergens over gaat. Niets mooiers dan een fel debat met een neoliberaal. Verder moet er ook iets te lachen zijn. Laten we vooral niet denken dat de Tweede Kamer het centrum van Nederland is want dat is Utrecht.

Jasper van Dijk op SP.nl