Preview tentoonstelling Rotterdam ‘weggecijferd, teruggevochten’

Weggecijferd. Teruggevochten. Zo heet het bijzondere fotoboek waarin honderd ouders, getroffen in het toeslagenschandaal, worden geportretteerd. Afgelopen zaterdag werd in Rotterdam, in het bijzijn van de ouders, de preview van de tentoonstelling ‘Weggecijferd. Teruggevochten’ geopend. De tentoonstelling toont acht grote foto’s van gedupeerde Rotterdamse ouders in het toeslagenschandaal geportretteerd door fotograaf Bert Teunissen.

De foto’s, met een grootte van twee bij twee meter, werden onthuld door de getroffen ouders samen met SP-leider Lilian Marijnissen. ‘Deze tentoonstelling over het toeslagenschandaal laat het onmenselijke karakter van ons huidige systeem zien. Een systeem waarin mensen slechts cijfers zijn en ook zo behandeld worden,’ zegt Marijnissen. De tentoonstelling zal binnenkort langere tijd in Rotterdam te zien zijn.

Blijf op de hoogte

Betrokken SP'ers