nieuws

Booking.com geld terug nu!

Vanavond heeft de SP actie gevoerd bij het hoofdkantoor van Booking.com. Het bedrijf heeft de coronasteun die ze hebben ontvangen van de overheid misbruikt om 28 miljoen aan bonussen uit te keren. De SP plakte posters en projecteerde een boodschap op het pand om duidelijk te maken dat het geld moet worden terugbetaald. Geld dat is bedoeld als steun voor noodlijdende bedrijven mag niet in de eigen zakken van de top worden gestopt.

Afgelopen week werd duidelijk dat de top van Booking.com de regels in het bedrijf heeft aangepast, met als doel bonussen uit te keren. 'Dit terwijl zij vanwege de coronacrisis een kwart van hun personeel in 2020 hebben ontslagen. Dit is onacceptabel”, zegt SP Tweede Kamerlid Bart van Kent. “Wat de SP betreft betalen ze dit geld tot de laatste cent terug. De noodsteun is ingevoerd om zoveel mogelijk banen te redden, niet om jezelf mee te verrijken. Dat de top van Booking.com zo met belastinggeld omgaat is verwerpelijk.'

Minister Koolmees heeft in een reactie aangegeven niks meer te kunnen doen. Hier gaat van Kent niet mee akkoord. Van Kent: 'Wij willen dat de minister het geld alsnog terugvordert.'

Blijf op de hoogte

Betrokken SP'ers