nieuws

SP-succes: Initiatiefwet tegen seksuele uitbuiting aangenomen

De strijd tegen mensenhandel en seksuele uitbuiting kan worden opgevoerd. Vandaag stemde de Eerste Kamer met een ruime meerderheid voor de initiatiefwet van de SP, CU, PvdA en het CDA. Door deze wet komt er een nieuwe bepaling in het wetboek van strafrecht die de klant van een prostituee strafbaar stelt als deze weet of ernstige reden heeft om te vermoeden dat deze sekswerker het slachtoffer is van uitbuiting.

Van Nispen: ‘Dit is heel belangrijk en goed nieuws voor de prostitutiesector én de handhaving. Er ligt nu geen enkele verantwoordelijkheid bij de klant als deze overduidelijke signalen van uitbuiting negeert en daarmee deze moderne vorm van slavernij mede in stand houdt. Dat gaat nu gelukkig veranderen. De klant behoort af te zien van de diensten van een prostituee als er signalen zijn van uitbuiting, en hier melding van te maken zodat de mensenhandelaren kunnen worden opgespoord. Uitbuiting moet stoppen. Dit wetsvoorstel draagt daar aan bij.’


 

Blijf op de hoogte!

Betrokken SP'ers