nieuws

Succes! voorstel aangenomen voor het delen van kennis en rechten van farmaceuten voor productie van coronavaccins

Lilian Marijnissen

Een voorstel van de SP en D66 om meer druk te zetten op farmaceuten om hun kennis en rechten voor de productie van coronavaccins te delen, is aangenomen in de Tweede Kamer. Hiermee krijgt het kabinet de opdracht mee om de daad bij het woord te voegen als het gaat om de steun van Nederland voor de kennispool van de Wereldgezondheidsorganisatie.

'Er is enorme schaarste aan vaccins, die voor een groot deel met publiek geld ontwikkeld zijn. Daarom is het extra wrang dat farmaceuten exclusieve rechten behouden voor de productie,' aldus Lilian Marijnissen. 'Nu is de tijd om de intellectueel eigendomsrechten opzij te zetten en maximaal te produceren zodat iedereen toegang heeft tot het vaccin. Dit is in het publieke belang.'

De SP steunt het Europees Burgerinitiatief dat pleit voor toegankelijkheid van het vaccin.

Tekenen kan hier


 

Blijf op de hoogte!

Betrokken SP'ers