nieuws

SP start enquête onder gevangenispersoneel

Michiel van Nispen

De SP wil met een enquête onder het gevangenispersoneel in kaart brengen tegen wat er beter kan en misschien zelfs wel wat er beter moet in het gevangeniswezen. Iets meer dan 10 jaar geleden hield de SP ook een enquête onder gevangenispersoneel om de problemen in het gevangeniswezen in kaart te brengen. De respons op die enquête was groot en zorgde voor veel aandacht, zowel in de media als in de politiek. Met alle veranderingen die de afgelopen jaren in het gevangeniswezen hebben plaatsgevonden en de verkiezingen van volgend jaar in het verschiet is nu hét moment voor een nieuwe enquête.

SP-Kamerlid Michiel van Nispen: 'We willen weten welke problemen het personeel nu heeft, maar we zijn ook benieuwd naar hoe het personeel het beleid van de afgelopen 10 jaar heeft ervaren, zodat daar (als dat nodig is) lessen uit getrokken kunnen worden.'

Werk jij in het gevangeniswezen, vul dan de enquête in via onderstaande link. Ken jij iemand die in het gevangeniswezen werkt, wijs diegene dan op de enquête en onderstaande link.

Naar de enquête

Betrokken SP'ers