nieuws

SP wil parallelle samenlevingen voorkomen

In ons land dreigen parallelle samenlevingen te ontstaan, blijkt uit een onderzoek van de Tweede Kamer naar financiering van moskeeën en andere religieuze organisaties. Daarbij is ook sprake van angst en intimidatie, door radicale salafisten die jongeren opzetten tegen de waarden van ons land, waar deze kinderen zijn geboren en hun toekomst hebben. Vooral het informele onderwijs is een probleem, waar een haat en afkeer wordt geleerd tegen onze vrijheid en onze democratie.

Het onderzoek door de Tweede Kamer werd gedaan op verzoek van SP en SGP en had als doel inzicht te krijgen in de financiering en de beïnvloeding van moskeeën en andere religieuze instellingen, vanuit landen als Saoudi-Arabië, Koeweit, Qatar en Turkije. De SP wil maatregelen om vooral jongeren te beschermen.

Jasper van Dijk: ‘Om ongewenste beïnvloeding tegen te gaan komt er wat de SP betreft een einde aan de financiering vanuit het buitenland en gaan we de imams voortaan in ons eigen land opleiden. Ook moeten we maatregelen nemen om het informele religieuze onderwijs beter te reguleren. Voorop staat dat we parallelle samenlevingen in ons land niet accepteren. De SP staat voor integratie, niet voor segregatie.’

 


 

Blijf op de hoogte!

De SP zet zich in voor genoeg betaalbare huizen, voor eerlijke zorg, voor veilige buurten en voor nog veel meer. We doen onderzoek, voeren actie, organiseren bijeenkomsten en doen voorstellen. Zorg dat je op de hoogte blijft, mis het niet!

Betrokken SP'ers