nieuws

Regering moet nu ingrijpen om huisuitzettingen stop te zetten

Sandra Beckerman

In Vlaanderen is vorige week een spoedwet aangenomen om huisuitzettingen tijdens de coronacrisis te verbieden. Ook de VN roept landen op om huisuitzettingen nu te stoppen. In Nederland wachten we nog steeds op antwoorden van de regering om dit ook hier te doen. Tegelijkertijd horen we van sociaal advocaten dat rechtszaken over huisuitzettingen gewoon doorgaan. De SP eist dat de regering nu ingrijpt.

SP-Kamerlid Sandra Beckerman: 'Thuisblijven is de manier om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Dan moeten we nu alles op alles zetten om te zorgen dat iedereen een huis heeft. Nu doorgaan met huisuitzettingen is onacceptabel. We kunnen niet nog meer tijd verliezen. De regering moet nu ingrijpen.'

Veel landen om ons heen nemen nu maatregelen om te zorgen dat mensen thuis kunnen blijven of onderdak krijgen. Beckerman: 'In Frankrijk bijvoorbeeld eist de regering hotelkamers op voor daklozen. In Italiƫ hoeven hypotheken tijdelijk niet betaald te worden. De Nederlandse regering moet volgen. Zorg dat daklozen opgevangen worden. Zorg dat mensen die nu inkomen verliezen niet in problemen komen met huur en hypotheek.'

 


 

Blijf op de hoogte!

De SP zet zich in voor genoeg betaalbare huizen, voor eerlijke zorg, voor veilige buurten en voor nog veel meer. We doen onderzoek, voeren actie, organiseren bijeenkomsten en doen voorstellen. Zorg dat je op de hoogte blijft, mis het niet!

Betrokken SP'ers