Laagste inkomens de dupe van klimaatbeleid

Sandra Beckerman

Vandaag bleek weer dat het klimaatbeleid van dit kabinet faalt. Het belangrijkste doel wordt niet gehaald en de laagste inkomens gaan er het hardste op achteruit. ‘Dit kabinet en ook voorgaande kabinetten, hebben te lang niets gedaan. Er is gepraat en gepraat met de grootste vervuilers, die ondertussen flink bleven uitstoten. Dit zelfbenoemde groenste kabinet is nu halverwege haar termijn en ze hebben nog niet eens een plan kunnen presenteren waarmee ze klimaatdoelen halen. Nu moet er nóg meer in nóg kortere tijd gedaan worden. En dat gaan de laagste inkomen het hardste voelen,’ zegt SP-Tweede Kamerlid Sandra Beckerman.

De SP wil klimaatrechtvaardigheid. Wij willen een schone aarde doorgeven aan onze kinderen, maar we laten niet de gewone huishoudens een hogere energierekening en de lasten betalen. ‘Wij zullen met voorstellen en acties blijven komen om ervoor te zorgen dat klimaatbeleid rechtvaardig wordt. De veroorzakers van vervuiling moeten betalen,' zegt Beckerman.

 


 

Blijf op de hoogte!

De SP zet zich in voor genoeg betaalbare huizen, voor eerlijke zorg, voor veilige buurten en voor nog veel meer. We doen onderzoek, voeren actie, organiseren bijeenkomsten en doen voorstellen. Zorg dat je op de hoogte blijft, mis het niet!

Betrokken SP'ers