nieuws

Wie bestuurt ons land?

Na een jaar lang discussie en verzet uit de samenleving is de kogel dan eindelijk door de kerk: de afschaffing van de dividendbelasting gaat niet door. De miljarden van de dividendbelasting zijn nu ingepakt in een ander cadeaupapiertje en gaan alsnog voor het grootste deel naar de multinationals. Marijnissen: 'Dit was dé kans geweest voor de premier om zijn geloofwaardigheid enigszins te herstellen. Door duidelijk te maken dat hij inziet dat dit geld niet moet naar een ander cadeau voor de grote bedrijven, maar geïnvesteerd dient te worden in de samenleving. Maar helaas, daar kiest deze premier niet voor. Deze miljardencadeaubon moet en zal naar de bedrijven gaan. Snapt de premier dat al die Nederlanders die even blij waren, het afschaffen van de dividendbelasting gaat eindelijk van tafel, zich nu voor de gek gehouden voelen?'

Na een jaar lang debatteren was één smsje van Unilever genoeg om het afschaffen van de dividendbelasting van tafel te krijgen. Marijnissen: 'Wie bestuurt er nu dit land? Na afgelopen week weten we het. Dit keer was het Unilever, morgen is het misschien Shell of Philips. Het is in ieder geval niet Mark Rutte. Het grote geld trekt hier aan de touwtjes en de belangrijke beslissingen laat Rutte over aan de topmannen van multinationals.'

Volgens Marijnissen is het nu tijd om andere keuzes te maken. De SP steunde de motie van wantrouwen tegen premier Rutte. 'We hebben een premier nodig die niet de loopjongen is van de machtigen aan de top, maar de premier van alle Nederlanders. En een Torentje dat meer is dan een congrescentrum voor samenkomende multinationals, maar dat weer symbool kan staan voor een politiek die strijdt voor het belang van de gehele samenleving.'

 

Het is tijd voor rechtvaardigheid! Ben je nog geen vriend voor rechtvaardigheid? Sluit je dan nu aan!

Ik sluit me aan

Betrokken SP'ers