nieuws

Voortdurende bezetting en grenzeloos onrecht; een week in Palestina en Israël

Sadet Karabulut

In juli reisde SP-Kamerlid Sadet Karabulut naar Palestina en Israël voor een werkbezoek. Daar zag zij dat de huidige situatie, waarbij Israël het Palestijnse recht op zelfbeschikking blijft blokkeren, volstrekt onhoudbaar is. Karabulut: 'Wat ik hoorde en aantrof heeft mij geschokt. Maar het heeft tegelijkertijd ook veel energie gegeven om, zoals de SP dat al vele jaren doet, de kern van dit conflict te bestrijden: de voortdurende bezetting, de blokkade van Gaza en de uitbreiding van illegale nederzettingen.'

Het reisverslag gaat in op de thema's Gaza, kinderrechten, mensenrechtenactivisten die steeds meer onder vuur liggen, bezetting en illegale nederzettingen en het beleid van de EU en Nederland. Het verslag is hier te lezen.

Betrokken SP'ers