Bekende gezichten Oud-Tweede Kamerlid

Sadet Karabulut

'Het maakt niet uit waar je vandaan komt of wat je gelooft.'

Sadet Karabulut

Meer over Sadet

Sadet Karabulut werd geboren op 28 april 1975 in Dordrecht. Zij is dochter van Turks-Koerdische gastarbeiders, de jongste van vijf kinderen. Sadet heeft het VWO afgerond in Dordrecht en studeerde Bestuurskunde aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam. Tijdens haar studie was ze actief bij de Landelijke Studenten Vakbond. Na afronding van haar studie heeft zij tal van functies bekleed bij de gemeente Amsterdam, waaronder coördinator drugsbeleid in de Bijlmermeer. Ook was zij bestuurslid bij de Turkse zelforganisatie DIDF en beleidsmedewerker in het Voortgezet Speciaal Onderwijs.

Het is een schande dat in een rijk land als Nederland armoede bestaat. Arm word je niet door het noodlot. Armoede is ook geen ziekte. Armoede is het gevolg van foute politieke keuzes. Tegen die keuzes ageer ik in de politiek. Ik zal dat blijven doen tot we verandering hebben bewerkstelligd. Eerlijk delen en armoede Nederland en de wereld uithelpen zou inzet moeten zijn van sociale of socialistische politiek.

Sadet Karabulut is in 2006 actief lid geworden voor de SP in Amsterdam. In datzelfde jaar werd zij bestuurslid en gemeenteraadslid in Amsterdam. Eind 2006 werd Karabulut gekozen tot Tweede Kamerlid voor de SP en dat bleef zij tot maart 2021.

Het moet niet uitmaken waar je vandaan komt of wat je wel of niet gelooft. Waar het om gaat is wat je doet en waar je naartoe wilt. De SP staat pal voor een gelijkwaardige behandeling van mensen, ongeacht geslacht, afkomst, seksuele geaardheid of religie. Dat gaat niet samen met discriminatie en uitsluiting.

Sadet woont in Amsterdam.

Sadet Karabulut op SP.nl