Frontale aanval op de Permanente Oorlog

Sadet Karabulut

In het pamflet Permanente Oorlog opent SP-Kamerlid Sadet Karabulut de aanval op zeventien jaar oorlogspolitiek – een politiek die vooral heel veel verliezers kent.

Sinds 2001 is het westen onder leiding van de VS verwikkeld in een Permanente Oorlog in het Midden-Oosten en daarbuiten. Deze militaire interventies, bezettingen, bombardementen en geheime operaties in Afghanistan, Irak en elders hebben, anders dan beloofd, niet geleid tot minder, maar juist veel meer terrorisme. Ook in Europa. Vele honderdduizenden doden en miljoenen vluchtelingen zijn een resultaat van dit optreden. De Permanente Oorlog is mislukt. Na bijna twee decennia vechten is er nog altijd geen enkel zicht op een einde aan deze oorlog. Het is de hoogste tijd het roer drastisch om te gooien.

Betrokken SP'ers