nieuws

Een einde aan oneerlijke payroll-constructies

Bart van Kent

De initiatiefwet van SP, PvdA, GroenLinks die payroll-constructies aan banden moet leggen gaat vandaag naar de Tweede Kamer. Dit kabinet zegt onzeker werk duurder te willen maken dan vaste contracten om de balans op de arbeidsmarkt te herstellen. De drie linkse partijen bieden het kabinet een uitgestoken hand door deze payroll-wet, na het advies van de Raad van State, naar de Kamer te sturen voor bespreking.

SP-Kamerlid Bart van Kent: '200.000 Nederlanders werken op papier via een extern payroll-bedrijf, maar doen in de praktijk hetzelfde werk als hun collega’s in loondienst. Deze wet maakt een eind aan het ontwijken van arbeidsvoorwaarden via payroll-constructies. Collega’s met hetzelfde werk krijgen wat ons betreft weer hetzelfde loon, vakantiedagen en pensioen.'

Steun je dit? Doe mee en schrijf je in.

Betrokken SP'ers