nieuws

Van Kent: ‘Verlaag de AOW-leeftijd naar 65 jaar’

Bart van Kent

Steeds meer mensen houden het niet vol om door te werken tot de snel verhoogde AOW-leeftijd. SP-Kamerlid Bart van Kent: ‘Het is een schande dat mensen die eerder willen stoppen met werken door moeten gaan tot ze arbeidsongeschikt raken of voor de rest van hun leven een lager pensioen moeten accepteren.’ De SP wil dat de AOW-leeftijd verlaagd wordt naar 65 jaar. ‘Dat is goed voor ouderen die niet door kunnen werken en voor jongeren om sneller een baan te vinden.’

Nu worden mensen gekort op hun pensioen als ze eerder moeten stoppen omdat ze fysiek zwaar werk doen. Van Kent: ‘Het is oneerlijk: mensen met een praktische opleiding beginnen vaak eerder met werken, hebben vaak zwaarder werk en werken ook langer door. Juist voor hen is eerder stoppen niet mogelijk omdat dit peperduur is. Schaf daarom de boete op vroegpensioen af!’

Betrokken SP'ers